Prima conferinţă de presă a noului director executiv Cosmote&Romtelecom, germanul Nikolai Beckers. După o serie de şefi greci (la ambii operatori), numirea lui Beckers la Bucureşti a fost interpretată ca o hotărâre a acţionariarului Deutsche Telekom de a prelua frâiele afacerii telecom iniţiate de grupul elen OTE. Până una alta, statul român încă deţine acţiuni la Romtelecom iar ultimele negocieri, pe această temă, s-au blocat undeva prin 2012, existând acum premisele unui dezgheţ al delicatului subiect.
"Din perspectiva mea, logica economică a fuziunii celor două companii este evidentă. Am discutat de convergenţa serviciilor fix-mobil, care acum vine de la doi operatori. Este normal să le unim şi juridic, nu numai operaţional, pentru a avea un proces de business fluent, fără nicio întrerupere. Este mai bine cu o singură factură, un singur call-center, o singură reţea de magazine, un marketing unitar", a declarat astăzi Beckers, în cadrul unei conferinţe de presă.
El a mai adăugat că discuţiile dintre acţionarii celor doi operatori sunt la (un nou – n.red.) început şi că procesul nu se va încheia în perioada următoare. "Acest proces are nevoie de timp, fiecare parte are obiectivele ei, rezonabile de altfel. O soluţie optimă sunt sigur că va fi găsită. Cred că ambii acţionari vor vedea că fuziunea va aduce plusvaloare. Discuţiile sunt la început. Nu există un termen limită cu privire la finalizarea negocierilor. Sper să se încheie cât mai repede acest proces, al cărui final trebuie să fie limpede, transparent, pentru ca toată lumea să înţeleagă spre ce ne îndreptăm", a mai spus şeful celor doi operatori.
Episodul Vreme şi lista lungă de consultanţi
Fostul ministrul al Comunicaţiilor, Valerian Vreme, anunţa în noiembrie 2010, că statul doreşte să vândă pachetul de acţiuni pe care îl deţine la Romtelecom, reprezentând 45,99% din capitalul soc