Deputatul PSD de Vrancea, Victor Roman, nu se află şi nu s-a aflat în conflict de interese aşa cum este prevăzut în Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate(ANI). Decizia în acest sens a fost dată de ANI, printr-un raport de evaluare, întocmit în data de 29 mai 2013, în care se dispune clasarea lucrării care îl vizează pe deputatul Victor Roman.
Conform raportului de evaluare, la data de 13 martie 2012, perioadă în care Victor Roman era consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Vrancea, ANI s-a autosesizat cu privire la faptul că acesta nu ar fi respectat regimul juridic al conflictelor de interese şi al incompatibilităţilor.
„La data de 13.03.2012, Agenţia Naţională de Integritate, în temeiul art. 12 alin. 1 şi 2 lit. B din Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea altor acte normative şi în conformitate cu «analiza realizată la nivelul Administraţiei Publice Locale cu scopul identificării potenţialelor conflicte de interese şi incompatibilităţi» s-a sesizat din oficiu în lucrarea nr. 14555/A/II/13.03.2012 cu privire la faptul că Roman Victor, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Vrancea, nu ar fi respectat regimul juridic al conflictelor de interese şi al incompatibilităţilor“, se arată în raportul de evaluare.
În document se mai arată că, sub aspect procedural, au fost îndeplinite prevederile Legii 176/2010 în ceea ce priveşte informarea persoanei evaluate, astfel că Victor Roman a fost informat în legătură cu declanşarea evaluării.