„În perioada 4-7 mai 2008, Becali a oferit suma de 1.700.000 euro jucătorilor de la Universitatea Cluj aflaţi pe foaia de joc pentru meciul din etapa a 34-a a Campionatului Naţional de Fotbal), Liga I (aproximativ 100.000 de euro pentru fiecare –, aceştia urmând să-şi îndeplinească îndatoririle de serviciu, să-şi apere corect şansele şi să câştige meciul cu CFR 1907 Cluj“, se arată în rechizitoriul DNA.
Atunci, comisiile Ligii Profesioniste de Fotbal au anchetat acest aspect şi au ajuns la concluzia că Becali nu este vinovat şi astfel Steaua nu a trebuit să suporte nici o consecinţă pe plan sportiv. Cu toate acestea, George Becali era la acea dată ACŢIONAR şi PATRON al FC Steaua Bucureşti, lucru pe care el însuşi l-a recunoscut în declaraţia de avere depusă un an mai târziu când a candidat pentru alegerile pentru Parlamentul European. În luna aprilie a anului 2009, Becali deţinea 26% din acţiunile clubului FC Steaua. Astfel, George Becali a oferit bani jucătorilor de la U Cluj nu în calitate de „finanţator” sau simpatizant – aşa cum a judecat la acea dată Liga Profesionistă de fotbal – ci în calitate de ACŢIONAR şi PATRON al Steaua Bucureşti. În plus, marţi, prin condamnarea la trei ani de închisoare, tribunalul a decis că Becali a oferit mită. Atunci instanţele sportive au judecat fapta lui Becali pornind de la prezumţia că oferirea de bani jucătorilor de la U Cluj ar fi o recompensă. Acum, fapta va trebui să fie rejudecată drept mită oferită de patronul clubului Steaua, în speţă Gigi Becali.
Că lucrurile nu stau bine pentru Steaua a reieşit şi din reacţia ciudată a directorului Administraţiei de licenţiere a FRF, Viorel Duru, despre care se spune că este eminenţa cenuşie a fotbalului de la noi, cel care decide în final cine retrogradează în cazul în care un club nu îndeplineşte condiţiile financiare sau legale. La câteva ore după condamnarea lui Bec