Numărul minorelor care devin mame prea repede este în creştere. Medicii spun că aceasta ar putea fi o tendinţă legată de evoluţia societăţii, dar şi un efect al problemelor sociale.
În ultimii ani, reprezentanţii DSP Gorj au observat, în urma procesării datelor primite de la medicii de familie şi de la cei din unităţile spitaliceşti din teritoriu, că din ce în ce mai multe adolescente rămân însărcinate la vârste fragede. Astfel, în 2012 au fost înregistrate 62 de eleve cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani care erau gravide, dar şi o fată care nu împlinise 15 ani, dar care urma să devină mamă. Multe dintre aceste fete aleg, la sfatul genitorilor sau al altor persoane, să facă avort. Anul acesta, medicii au acordat asistenţă medicală unui număr de 101 eleve gravide cu vârsta între 15 şi 19 ani şi la alte două copile care mai aveau ceva vreme până împlineau 15 ani. La Centrul Maternal sunt în prezent trei mame minore care nu au vrut să renunţe la copiii lor.
Editor: Mariana Butnariu
Numărul minorelor care devin mame prea repede este în creştere. Medicii spun că aceasta ar putea fi o tendinţă legată de evoluţia societăţii, dar şi un efect al problemelor sociale.
În ultimii ani, reprezentanţii DSP Gorj au observat, în urma procesării datelor primite de la medicii de familie şi de la cei din unităţile spitaliceşti din teritoriu, că din ce în ce mai multe adolescente rămân însărcinate la vârste fragede. Astfel, în 2012 au fost înregistrate 62 de eleve cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani care erau gravide, dar şi o fată care nu împlinise 15 ani, dar care urma să devină mamă. Multe dintre aceste fete aleg, la sfatul genitorilor sau al altor persoane, să facă avort. Anul acesta, medicii au acordat asistenţă medicală unui număr de 101 eleve gravide cu vârsta între 15 şi 19 ani şi la alte două copile care mai aveau ceva vreme până împlineau 15 ani.