Fiecare nor care se adună pe cerul din Marginea se transformă automat într-un motiv de îngrijorare pentru zeci de familii şi agenţi comerciali din localitate. O lucrare pe pârâul Suceviţa, demarată în urmă cu aproximativ doi ani, printr-un proiect al Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), a rămas abandonată din lipsa finanţării.
Oamenii din Marginea au făcut tot ce se putea face, au mers în audienţe la mai marii judeţului, dar şi la Bucureşti pentru ca această lucrare să continue, dar până acum s-au ales doar cu promisiuni, ultimele în urmă cu şase săptămâni, când la faţa locului au venit reprezentanţi de la Apele Române şi de la alte instituţii abilitate să deblocheze fondurile pentru acest proiect.
Arcadie Boicu, reprezentant al comunităţii locale, a menţionat că oamenii din sat îl sună frecvent pentru a-l întreba dacă s-au găsit soluţii pentru continuarea lucrărilor.
„Lucrarea poate fi o catastrofă, pentru că în cazul în care nu se termină, o parte din sat şi zece societăţi comerciale se vor duce pe apa sâmbetei. De fiecare dată când tună şi când plouă oamenii stau cu teama că vor rămâne fără munca de-o viaţă”, a arătat Arcadie Boicu.
Lucrarea nu poate fi conservată
Sătenii din Marginea ştiu că fondurile prin PNDI au fost suspendate, dar consideră că lucrarea de pe pârâul Suceviţa nu suferă amânare. Potrivit specialiştilor, acest tip de lucrare nu poate fi conservată, iar fiecare zi care trece înseamnă creşterea riscului ca tot ceea ce s-a construit să fie luat de ape.
Licitaţia pentru acest obiectiv a fost câştigată de firma Vega din Galaţi, care a subcontractat-o celor de la Cosadel Marginea.
„Am cheltuit 21 de miliarde de lei vechi din banii noştri, la care se adaugă materialul pe care l-am adus aici pentru continuarea lucrărilor, dar în acest moment suntem blocaţi cu totul. Lucrările sunt exe