O femeie în vârstă de 52 de ani a fost înşelată prin telefon cu aproape 7.000 de lei de doi deţinuţi care s-au recomandat drept directori de bancă şi care, în schimbul banilor, se angajaseră să-i aprobe un credit de nevoi personale fără garanţii, informează Poliţia Capitalei.
Poliţiştii Secţiei 6 şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au făcut, marţi, şase percheziţii la adrese din judeţele Prahova şi Ialomiţa, unde locuiesc apropiaţi ai celor doi deţinuţi şi în celulele acestora, din Penitenciarul Ploieşti.
"Astfel, poliţiştii bucureşteni din cadrul Secţiei 6, cu sprijinul colegilor Serviciului Investigaţii Criminale – Sectorul 2 Poliţie, precum şi a celor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale – IPJ Prahova, au efectuat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, şase percheziţii şi au pus în executare patru mandate de aducere, în vederea audierii unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Poliţia Capitalei.
Potrivit sursei citate, victima a venit la sediul Secţiei 6 la data de 7 mai, unde a povestit că, având nevoie urgentă de un credit bancar în valoare de 8.000 de lei, a apelat un număr de telefon pe care l-a descoperit într-un anunţ la mica publicitate.
Femeia le-a spus poliţiştilor că la numărul respectiv a răspuns un bărbat amabil, care s-a recomandat drept managerul băncii. După ce i-a cerut numele şi adresa, chipurile pentru a verifica în baza de date dacă îndeplineşte condiţiile de creditare, acesta a anunţat-o că, pentru a obţine creditul, este necesară achitarea unui comision de 250 de lei, urmând ca documentele privind acordarea creditului să-i fie aduse la domiciliu de un curier.
Fără să bănuiască faptul că ar fi victima unei înşelăciuni, femeia s-a c