Prof. Călin Turcu a organizat în 1977, la nivel naţional, un grup informal de cercetare a fenomenului OZN, numit “Romanian UFO Researchers (RUFOR)”. Acesta a publicat un buletin OZN, numit RUFOR (27 numere, 1979-86), având o circulaţie restrânsă.
Ulterior Călin Turcu a organizat cea mai voluminoasă arhivă de rapoarte scrise, fotografii şi filme privind cazurile OZN din România, iar din 1992 cea mai mare biblioteca OZN din Romania, biblioteca pe care a dorit-o publică. Acelasi grup a editat, in perioada 1994-1996 periodicul „RUFOR”, editor sef fiind Peter Leb din Targu Mures, unde se afla si redactia. Au aparut in total 21 de numere, primele 8 in format tabloid, iar celelalte ca o revista A4.
Într-unul din numerele revistei, apărut în anul 1977, profesorul Turcu relata întâmplarea petrecută profesorului Nicolae Bărbulescu din Ploieşti:
"S-a întâmplat pe 4 martie 1977, ora 18:30 în Padurea Cazacului, Bughea de Jos, Vălenii de Munte, jud. Prahova. În după-amiaza acelei zile, veneam împreună cu un prieten dinspre Slănic, spre Văleni, traversând Pădurea Cazacu.
La ieşire din pădure, în partea stângă, am observat următorul fenomen: în stânga - o pată luminoasă, cu un contur neregulat, de culoare verde-bleu, iar în dreapta, trei discuri de lumină de culoare verde aprins. Era ora 18:30.
Pata verde era nemişcată, pe când cele trei discuri de lumină se mişcau lent, de sus în jos, parcă pluteau, parcă vegheau asupra noastră".
Asta s-a întâmplat cu numai 3 ore înaintea devastatorului cutremur din 1977, deasupra României. Mulţi UFO-logi consideră că există o legătură între "apariţia OZN-urilor" şi cutremurul care a lovit ţara noastră în acea seară.
Citeşte mai multe despre: cutremur ozn cutremur 1977 Calin Turcu
Prof. Călin Turcu a organizat în