După o pauză de 60 de ani, Coca-Cola a deschis pe 4 iunie prima fabrică din Myanmar, profitând de ridicarea sancţiunilor americane impuse asupra Guvernului birmanez.
Coca-Cola îşi va lansa produsele în Myanmar, pentru prima dată în ultimii 60 de ani după ce a deschis marţi fabrica din Hmawbi, Myanmar în prezenţa CEO-ului companiei, Muhtar Kent.
"Este un moment uriaş în istorie, este ca atunci când am deschis primele fabrici în Europa de Est după Căderea Zidului Berlinului", a declarat Muhtar Kent. Cel mai mare producător de băuturi răcoritoare din lume va investi 200 de milioane de dolari în Myanmar şi va contribui la crearea a noi locuri de muncă.
Venirea la conducerea ţării a preşedintelui Thein Sein în urmă cu doi ani a dus la un control economic mai scăzut, iar după ridicarea sancţiunilor americane impuse asupra Guvernului birmanez, companii precum Coca-Cola, Ford, Mastercard sau Unilever s-au arătat interesate de a investi aici. În momentul actual, în lume sunt doar două ţări în care Coca-Cola nu are afaceri: Cuba, de unde a plecat în momentul în care Fidel Castro a ajuns la putere, şi Coreea de Nord, unde nu a operat niciodată.
"În anii ce urmează sperăm să creăm peste 20.000 de oportunităţi de locuri de muncă în această ţară", a adăugat Muhtar Kent.
Din 1962 până în 2011, această ţară a fost condusă de junta militară opresivă, care a rupt orice legături cu Occidentul. Birmania, cunoscută şi sub denumirea de Uniunea Myanmar, este a doua ţară ca mărime din Asia de Sud-Est, cu o populaţie de 60 de milioane de locuitori.
După o pauză de 60 de ani, Coca-Cola a deschis pe 4 iunie prima fabrică din Myanmar, profitând de ridicarea sancţiunilor americane impuse asupra Guvernului birmanez.
Coca-Cola îşi va lansa produsele în Myanmar, pentru prima dată în ultimii 60 de ani după ce a deschis marţi fabrica din Hmawbi, Myanmar în pre