Considerată, în prezent, cea mai modernă din ţară, Staţia de epurare ape uzate Eforie Sud a devenit model de bune practici în Uniunea Europeană
Reprezentanţii Comisiei Europene, însoţiţi de oficiali ai Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerului Finanţărilor Europene, Autorităţii Naţionale de Reglementare a Serviciilor Comunale, Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, Institutului Naţional de Sănătate Publică, Administraţiei Naţionale Apele Române, ai Academiei Română şi ai Autorităţii Naţionale de Reglementare a Achiziţiilor Publice şi managerii a 42 de companii româneşti care derulează proiecte europene, au inspectat, ieri, Staţia de epurare ape uzate Eforie Sud. Scopul vizitei organizate chiar de Ziua Mediului, a fost prezentarea a ceea ce Comisia Europeană a numit „exemplu de bune practice“ – Staţia de Epurare RAJA Eforie Sud.
Considerată, în prezent, cea mai modernă staţie de epurare din ţară, obiectivul RAJA a fost apreciat de către inspectorii europeni, care au decis să transforme staţia de epurare într-un standard de bune practici, atât în ceea ce priveşte tehnologia de ultimă oră, cât şi ca exemplu în domeniul atragerii de finanţare şi implementarea proiectelor europene. „Doresc să felicit RAJA, care este unul dintre cei mai capabili operatori de apă din România. RAJA a accesat 200 de milioane de euro prin programele operaţionale sectoriale de mediu“, a precizat Benoit Nadler, preşedintele Comisiei Europene pentru România. Acesta a adăugat că, dacă în ţara noastră ar exista mai multe companii care să dorească să acceseze fonduri nerambursabile precum RAJA S.A., gradul de absorbţie a banilor europeni ar fi mult mai mare.
„Suntem, astăzi, la Constanţa, să sărbătorim Ziua Mediului. Am venit să demonstrăm că