Publicul va putea vedea pe viu fosile vechi de milioane de ani, provenite din perioada Neogenă şi climă rece din Cuaternar. Printre exponate se numără şi o piesă unicat în România: un fragment de defensă de elefant fosil.
Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va fi, de vineri, gazda expoziţiei temporare „Mamifere preistorice din Podişul Moldovei”, organizată în colaborare cu Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad şi Muzeul Judeţean Neamţ.
Expoziţia prezintă fosile provenind de la mamifere ce au trăit în climate şi asociaţii faunistice de climă caldă în perioada Neogenă (Miocen şi Pliocen) şi climă rece din Cuaternar. Cele mai vechi fosile au o vârstă absolută de 10 milioane de ani, iar cele mai „tinere” ajung pană la o vârstă de 10.000 de ani î.e.n.
„Publicul va putea vedea pe viu preparate paleontologice naturalizate, aproximativ 70 piese, din colecţia de paleontologie a muzeelor din Galaţi, Bârlad şi Piatra Neamţ. Dintre piesele expuse menţionăm fragmentele de corn de cerb uriaş (Megaloceros giganteus), craniile de bovidee fosile (Bison priscus), un fragment de defensă de elefant fosil Platybelodon – piesa unicat în România sau un molar de rinocer fosil (Chiloterium)”, a declarat muzeografa Cecilia şerban, coordonatoarea expoziţiei.
Expoziţia „Mamifere preistorice din Podişul Moldovei” va rămâne deschisă la muzeul gălăţeanpână pe 15 noiembrie 2013.