Toţi artiştii vor să-şi vadă lucrările expuse şi mai apoi achiziţionate. Fiecare luptă pentru recunoaşterea publicului, dar mai ales a profesioniştilor în materie de artă. Ieri, la Casa de Cultură a Studenţilor din Petroşani, Tabăra Studenţească de Arte Vizuale, ajunsă la a XII-a ediţie, care s-a desfăşurat la Petroşani, mai bine spus în Parâng, a încheiat activitatea cu o expoziţie de lucrări.
Cum spunea profesorul Robert Humel, s-a demonstrat că studenţii au venit la Petroşani să lucreze, şi nu au huzurit. Au lucrat, iar lucrările lor au umplut şi holul şi sala de expoziţii.
Pictura şi fotografia au fost domeniile alese. Dacă lucrările de artă fotografică au fost mai multe, cele de pictură au fost doar câteva. Fotografia a tratat în special peisajul şi detaliul. S-au capturat momentele inedite, imaginile impresionante, figurile expresive şi frumuseţea peisajului citadin. Doar privind o fotografie bine realizată îţi dai seama cum mecanismul unui aparat poate încremeni, pentru totdeauna, rătăcirea din privirea unei persoane, amărăciunea din colţul buzelor unui zâmbet forţat sau bucuria tâmpă a unui căţel vagabond.
Picturile au impresionat şi prin combinaţia de culori, dar şi prin stilul de realizare. Am auzit multe aprecieri pentru un student de la Târgu Jiu, un portretist care promite. Din 31 mai până ieri, studenţi de la Cluj Napoca, Deva, Târgu Jiu şi Iaşi au bătut crestele munţilor, au participat la evenimentele culturale din Petroşani şi au pictat, iar cei care au fost prezenţi ieri, la Casa de Cultură a Studenţilor, au putut admira şi lucrările inedite prezentate de tinerii artişti.
Robert Humel a venit la prezentarea lucrărilor cu un grup de eleve de la Şcoala Generală Nr. 4, ce aparţine Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”. Cele mici, îmbrăcate cu tricouri „Pro Natura 2000, protejarea Parcului Naţional Defileul Jiului”