Premierului Ponta ii place sa se joace cu ordonantele de urgenta (desi a promis ca le va folosi cu masura), dar si sa faca aproximari, doar doar nu s-o prinde nimeni ca nu prea stie exact despre ce vorbeste.
De exemplu, a anuntat marti ca modifica printr-o ordonanta de urgenta ceea ce decisese recent, tot prin ordonanta de urgenta.
"Saptamana trecuta am adoptat un act normativ privind plafonarea salariilor in companii si regii, la cele sase salarii medii pe ramura. Saptamana aceasta, si asta facem, gasim aproape in fiecare saptamana inca un loc unde se savarseau si abuzuri si se incasau bani nemeritati si se iroseau bani publici, saptamana aceasta o sa avem o ordonanta de urgenta privind niste masuri absolut necesare, legate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). O sa reducem numarul de membri de la 19 la 11. E clar ca intentiile bune au fost intelese gresit de cei numiti acolo", a spus premierul in deschiderea sedintei de guvern de marti.
Pai, in primul rand e greu de inteles de ce n-au fixat numarul la 11 de la bun inceput, cata vreme tot USL era la putere si tot Victor Ponta premier. Infiintarea ASF s-a facut in decembrie 2012 prin ordonanta de urgenta, legea corespunzatoare fiind votata rapid de majoritatea USL din Parlament si promulgata de presedinte in luna aprilie, cand s-au facut si nominalizarile pentru consiliul ASF.
Iata ca la doar o luna din ziua in care a inceput sa functioneze (30 aprilie), institutia sufera deja modificari.
Apoi, toata lumea stie ca in consiliul ASF sunt 17 membri (dintre care un presedinte, un prim-vicepresedinte si 3 vicepresedinti). Nici mai multi, nici mai putini, deci nicidecum 19, cum a declarat Victor Ponta in sedinta de guvern.
Premierul recurge la aproximatii (de data asta in minus si cu buna stiinta) si cand e luat la intrebari in legatura cu a