500 de elevi de clasa a XII-a au rămas corigenți, profesorii considerând această variantă preferabilă în locul unei promovabilități scăzute la bacalaureat.
Aproape 800 dintre elevii care erau înscriși în catalog în clasa a XII-a la începutul anului școlar nu se mai regăsesc, acum, printre cei înscriși pentru prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an. Pentru prima dată în ultimii ani, diferența dintre numărul elevilor de clasa a XII-a și numărul candidaților din seria curentă înscriși la examen este semnificativă. “Este pentru prima dată când atât de mulți elevi nu se regăsesc printre candidații înscriși la examen. Tocmai din acest motiv am solicitat conducerii școlilor și o situație a numărului corigenților la clasa a XII-a, situație pe care, în alți ani, nu o solicitam la acest moment”, a spus inspectorul școlar Camelia Neța, membru al Comisiei județene pentru examenul de bacalaureat.
Dintre cei 800 de elevi care nu se regăsesc pe lista candidaților la examen, 500 au rămas corigenți, un număr de patru ori mai mare decât în anii trecuți. Profesorii au considerat varianta corigenței mai bună decât aceea de a-și regăsi școala pe un loc codaș al promovabilității la bacalaureat, tocmai din cauza candidaților trecuți cu prea multă indulgență. Foarte mulți sunt, în acest an, și cei care, deși au reușit să absolve liceul, nu au avut curaj să se înscrie la bacalaureat. “Ultimele sesiuni ale examenului de bacalaureat i-au pus pe gânduri pe candidați. Au realizat că examenul de maturitate este un examen serios, iar cei care nu s-au simțit pregătiți probabil că au renunțat să mai încerce promovarea”, a spus inspectorul școlar Camelia Neța.
500 de elevi de clasa a XII-a au rămas corigenți, profesorii considerând această variantă preferabilă în locul unei promovabilități scăzute la bacalaureat.
Aproape 800 dintre elevi