Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu a depus la o unitate bancară aproximativ 20.000 de lei, sumă ce a fost indisponibilizată de procurorii militari anticorupţie, în ancheta privind modul de dobândire a unor locuinţe de serviciu de la MApN, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Potrivit surselor citate, procurorii militari de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) au instituit sechestru asigurător pe unele dintre locuinţele celor cercetaţi, alături de Dobriţoiu, pentru modul de dobândire a acestora.
Aceleaşi surse au arătat că în cazul lui Dobrioţoiu nu s-a putut pune sechestru pe imobil, pentru că acesta l-a vândut, însă, în schimb, fostul ministru a depus la CEC Bank aproximativ 20.000 de lei, sumă pe care procurorii militari anticorupţie au indisponibilizat-o.
Cei 20.000 de lei este suma constatată drept prejudiciu de către anchetatori, în cazul fostului ministru al Apărării, au mai spus sursele citate.
Conform aceloraşi surse, procurorii militari anticorupţie au pus sechestru şi pe apartamentul generalului în rezervă Marcu Tudor, fratele lui Corneliu Vadin Tudor, deşi acesta nu este învinuit în acest caz.
Ancheta în acest caz continuă.
În dosarul privind achiziţia ilegală a unor locuinţe de serviciu de la MApN, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul generalilor în rezervă Corneliu Dobritoiu, fost ministru al Apărării, Traian Pigui, Sergiu Medar, Gheorghe Rotaru, Mircea Chelaru, Constantin Năstase şi Floarea Şerban.
Aceştia au fost la DNA, la jumătatea lunii aprilie, fiind anunţaţi de procurori că a fost începută urmărirea penală în cazul lor, pentru că au cumpărat locuinţe de serviciu fără a respecta normele legale în vigoare.
Potrivit surselor citate, în acest dosar figurează şi numele fratele lui Corneliu Vadim Tudor - generalul în rezervă Marcu Tudor, care a primit,