Spanacul este foarte bogat în fibre, vitamine și minerale!
Iată câteva dintre numeroasele beneficii oferite de consumul de spanac:
Benefic în dietă
O cană de spanac conține aproape 20% din necesarul zilnic de fibre alimentare, care ajută la digestie, previn constipația, mențin nivelul zahărului din sânge și combat supraalimentarea.
Luptă împotriva cancerului
Flavonoidele, fitonutrienți cu proprietăți anti-cancer, abundente în spanac, încetinesc diviziunea celulară în cazul cancerului de stomac și de piele. În plus, acestea oferă protecție și împotriva apariției cancerului de prostată.
Proprietăți antiinflamatoare
Neoxantina și violaxantina, prezente în cantități foarte mari în spanac, sunt substanțe care joacă un rol foarte important în reducerea inflamației.
Proprietăți antioxidante
Vitaminele C și E, beta-carotenul, manganul, zincul și seleniul sunt antioxidanți care luptă împotriva osteoporozei, aterosclerozei și hipertensiunii arteriale.
Reglează tensiunea arterială
Peptidele din spanac ajută la reglarea eficientă a tensiunii arteriale.
Protejează ochii
Luteina și zeaxantina protejează ochii de cataractă și degenerescență maculară.
Citeste mai mult pe fitness-nutritie.ro
Citeste si Beneficiile căpșunilor pentru sănătate