În urma anchetei desfăşurate de DSP Dolj în cazul scandalului de săptămâna trecută dintre Spitalul de Urgenţă Craiova şi Serviciul de Ambulanţă Dolj, s-a stabilit că părţile implicate nu au colaborat aşa cum trebuie.
Cazul pacientei bolnave de cancer venite de la Constanţa pentru a fi tratată la Craiova şi căreia i-a fost refuzat transportul înapoi acasă a fost analizat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj, ajungându-se, oficial, la ceea ce afirmaseră, în primele zile, atât directorul DSP Dolj, George Beţiu, cât şi directorul Serviciului de Ambulanţă Dolj, Cristian Gângioveanu: lipsa de comunicare.
Chiar dacă dr. Iulia Stănculescu, cea care, în urma scandalului, şi-a dat demisia din funcţia de director medical al Serviciului de Ambulanţă Dolj, şi prof. dr. Florinel Bădulescu, şeful Clinicii de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Dolj, nu s-au întors încă la serviciu, DSP Dolj a luat în considerare actele şi declaraţiile existente. Directorul DSP Dolj, George Beţiu, a declarat că a analizat documentaţia. „Doctorul Florinel Bădulescu a înaintat două solicitări Serviciului de Ambulanţă: una de transport pe protocolul dintre spital şi Ambulanţă, de prestări contra cost plătite de spital, şi una de transfer a pacientului în stare critică la Spitalul de Urgenţă de la Constanţa. Aşadar, a înaintat două fişe, ambele cu acelaşi scop“.
George Beţiu a menţionat că nici doctorul Bădulescu, nici fostul director medical al Ambulanţei, Iulia Stănculescu, nu au luat legătura personal unul cu celălalt pentru a se lămuri, în ceea ce priveşte transportul bolnavei la Constanţa. „A fost un deficit de comunicare. S-a întâmplat aşa şi s-a ajuns la alte soluţii, care au dus la suportarea costurilor din partea familiei“, a completat Beţiu. Comitetul director al DSP Dolj, în urma constatării vacantării postului ocupat de Iulia Stănculescu, a