Robert Negoiță este acel băiat din Măneciu care a terminat liceul în 2003, la 31 de ani. Prea râdeau prostituatele minore care-i sunt atât de dragi că au mai multe clase decât el. Dar n-a lăsat studiile la acest nivel nesatisfăcător și, pentru că tot luase examenul de bacalaureat într-o perioadă în care clasele nu erau pline de camere video, a zis să meargă mai departe. La particulară, desigur. Și nu la una, ci la două: Facultatea de Drept a Universității Bioterra și Facultatea de Economie a Turismului Intern și Internațional de la Universitatea Româno-Americană. De la a doua a învățat, probabil, să ridice ditamai măgăoaie de hotel la periferie, lângă târgul de mașini din Vitan, astfel încât nici celor mai înrăiți turiști să nu le treacă prin cap să-i umple cele 1.459 de camere. Super afacere, de te miri că fraților Negoiță le-a mai rămas vreun leu din averea lui Adrian Năstase, de-și permit să investească în apartamente nevandabile lângă incineratorul de deșeuri animale și în clubul de fotbal Dinamo.
Școala i-a dat atât de multe lui robert Negoiță, încât, odată ajuns primar al Sectorului 3 din București s-a gândit să plătească înapoi. V-ați prins că nu prea i-a plăcut școala de stat, ceva mai exigentă, așa că n-a început un amplu proiect de renovare a școlilor și liceelor de stat din sector. Nu. A decis să bage banii contribuabililor în renovarea, reabilitarea, remodelarea, modernizarea și supraetajarea clădirii în care-și desfășoară activitatea grădinița, școala și liceul Lauder-Reut.
Clădirea aparține Municipiului București și este dată în folosință gratutită, pe 49 de ani, fundației Ronald S. Lauder. Școala Lauder este una eminamente privată, acreditată de Ministerul educației, dar care nu face acte de caritate. Doar un an la grădinița Lauder costă 6.000 de euro, iar taxa lunară pentru școala primară sau pentru liceu este de 550 de euro.
B