Eşarfele sunt unele dintre cele mai îndrăgite accesorii din garderoba unei femei. Dacă sunt din mătase naturală şi poartă imprimeurile unor designeri celebri, cu siguranţă scot din anonimat orice ţinută.
Primul lucru, alegerea eşarfei. Puteţi opta pentru diferite imprimeuri: flori, motive geometrice sau buline. Dreptunghiulare, din material preţios: mătase.
„Prima variantă este să o înfășurăm în jurul gâtului, dar de două ori, în locul acelui nod foarte simplu. Deci în loc să fie pe mijloc, o punem într-o poziție laterală, creează o alură puțin mai șic, tocmai pentru că nu este atât de simetrică”, spune Irina Markovits, consultant de stil.
A doua varianta: se leagă într-un mod ceva mai complicat, de efect.„Creăm o fundă de tip lavalieră. Este un nod care se numește fluture și care, la fel, se poartă în lateral”, explică Irina Markovits.
De asemenea, înlocuiți cureaua cu eșarfa sau purtați-o la mână în locul unei brățări, iar pentru ținutele office, sobre prin definiție, eșarfa va fi pata de culoare care vă va scoate în evidență.
Femeile care lucrează în mediul corporate și care nu au posibilitatea de a purta bijuterii mai mari sau foarte colorate, se pot duce pe direcția unor astfel de eșarfe multicolore și cu imprimeuri, să le dea acea pată de culoare necesară unui taior foarte simplu, sau chiar unei ținute formate din cămașa albă și pantaloni de culoare închisă.
Astfel, la o cămașă cu decolteul mai adânc, purtați eșarfa pe interior, cu nod cât mai simplu.
„A altă variantă de a purta aceste eșarfe înguste și lungi este să le purtăm tot cu o cămașă, în jurul gâtului, dar astfel încât lungimea să fie asimetrică. Este o modalitate. De fapt, lungimea și forma eșarfei permit ca aceasta să fie legată și simetric pe mijloc, sau asimetric pe dreapta sau pe stânga”, precizează Irina Markovits.
Următorul nivel: puneți eșarfa pe cap