Ca mai toate primăriile județului, şi cea din Valea Mare funcționează cu un buget de criză a cărui valoare este identică cu cea a bugetului din 2008. Primarul comunei, Gheorghe Avram, nu vrea să dea cifrele bugetului din cauză că acestea cuprind inclusiv salariile de la școală și alte instituții finanțate local, însă spune că planuri de dezvoltare poate avea oricine, diferența făcând-o banii, care dau posibilitatea de a le pune în aplicare. Mai mult de atât, autoritățile locale s-au ales inclusiv cu datorii de aproape 60.000 de lei provenite din neachitarea unor proiecte derulate și încheiate deja, pentru care sumele respective ar fi trebuit să vină de la autoritățile centrale.
Proiectele de la Valea Mare implică finalizarea unei săli multifuncționale, unde s-au investit deja 300.000 de lei, dar mai sunt necesari 100.000 de lei pentru finisaje; aici vor funcționa, la etaj, inclusiv două săli de clase, în vreme ce sala multifuncțională va servi atât ca spațiu pentru activități sportive cât și pentru alte evenimente. În comună urmează să înceapă și lucrări de modernizare a rețelei electrice – din cauza căderilor frecvente de tensiune, precum și o acțiune amplă de decolmatare a pârâului Valea Mare, deoarece există porțiuni cu risc ridicat de inundații. Autoritățile locale mai au depuse la Consiliul Județean proiecte legate de introducerea apei și canalizării, reabilitarea Căminului cultural, precum și solicitări de intervenție pentru reabilitarea DJ 121 A, Întorsura Buzăului – Valea Mare – Sfântu Gheorghe.
Drumul spre zona Întorsurii, o speranță îndepărtată
DJ 121 A este, de fapt, marea „durere” a primarului Gheorghe Avram, care crede că multe s-ar schimba în zonă dacă acest drum ar fi refăcut. Primarul spune că drumul oferă cea mai rapidă legătură între Sfântu Gheorghe și zona Întorsurii, datorită distanței sale de numai 39 de kilometri, și este de