Radu Paraschivescu a realizat poate cea mai sugestivă frescă a decăderii societății românești în „Ghidul nesimțitului”, carte apărută la Humanitas în 2006. Cunoscut și în lumea fotbalului datorită editorialelor din presa de specialitate și a aparițiilor la emisiunile de analiză sportivă, scriitorul a fost și cel care a pus la punct celebrele declarații „Adversarii au și ei tot două picioare”, „Și-au dorit mai mult victoria”, „Probabil deranjăm pe cineva”, „Niciun meci nu seamănă cu altul” ori „Viața merge înainte”, într-o altă lucrare de mare impact, „Dintre sute de clișee” (Humanitas, 2009).
Recent, Radu Paraschivescu a fost invitatul jurnalistului Andrei Crăciun, pentru un interviu publicat pe .
Scriitorul, a cărui pasiune pentru Poli Timișoara e recunoscută, a făcut o referire la rivalitatea dintre UTA și echipa de pe Bega, în care a militat pentru fair-play în susținerea celor două echipe.
„Eu, deși țin cu Poli, nu aș avea nicio problemă să mă plimb prin mijlocul Aradului. Nu mi-ar zice nimeni nimic. La fel cum au existat arădeni care au participat acum doi ani la un miting al galeriei lui Poli, în fața Operei, și nu au pățit nimic. Ei au venit îmbrăcați în tricourile celor de la UTA și au stat în mijlocul galeriei lui Poli. Lumea i-a aplaudat. Ei sunt rivali, dar știu să aprecieze”, a punctat Radu Paraschivescu, indicând și motivul care a stat la originea mai multor conflicte extra-teren UTA – Poli: „Rivalitatea dintre UTA și Poli e o țăcăneală pornită din rațiuni administrative în anii `60, când Aradul și Timișoara își disputau tot felul de întâietăți, avantaje economice, când Timișoara a ieșit un pic mai bine. Dar de aici până la a rupe pietre din caldarâm și a sparge geamuri cu ele e cale lungă”.
Radu Paraschivescu a realizat poate cea mai sugestivă frescă a decăderii societății românești în „Ghidul nesimțitului”, carte apărută la