de Fred NUSS
06 iunie 2013 22:25
0 vizualizari
A-A+
În centrul istoric al burgului sibian, păşind în Piaţa Huet (denumită după Albert Huet, comite al Sibiului şi jude regal), ne aflăm, de fapt, în perimetrul primei incinte de fortificaţii, spaţiu care mai adăpostea, la început, o basilică romanică, înconjurată de un cimitir, incinta servind drept loc de adăpost în timpul asediilor. Te înconjoară, totodată, clădiri vechi precum Turnul Scărilor şi Casa Parohială a Bisericii Evanghelice, de asemenea impunătoarea construcţie a Bisericii Evanghelice C. A. (terminată prin anul 1520). Tot acolo, se mai află o şcoală, existentă încă din 1380, actualul Colegiu Naţional "Samuel von Brukenthal". De altfel, un loc destul de retras şi liniştit, Piaţa Huet avea să devină în aceste două zile centrul atenţiei pentru sibieni, dar mai ales pentru turişti.
Nenumărate tarabe, expoziţie cu schiţe şi fotografii ale arhitecţilor, standuri cu produse alimentare, ateliere cu posibilităţi demonstrative în diferite ramuri meşteşugăreşti, prezentări de articole de lemnărie, ceramică, feronerie, jucării, modalităţi de iniţiere în pictură, sculptură, grafică, în arta ţesutului, posibilităţi distractive diverse pentru copii de toate vârstele, un târg cu jucării, îmbrăcăminte, podoabe, dulciuri, răcoritoare, tombolă, teatru pentru cei mici etc.
După cum glăsuieşte zicala: "Lac să fie, că broaştele se adună!", Piaţa Huet a devenit zilele trecute loc de pelerinaj pentru oricare locuitor al Sibiului.
Desigur, instantaneele surprinse aici nu pot reda întreaga forfotă a festivalului multagreat, spaţiul tipografic fiind limitat.
Nedumerit, un prichindel îl întrebă pe bunic după ce au vizionat o scurtă piesă de teatru pe scena festivalului: Nu plecăm încă, mai stăm niţel, poate apare şi... nenea Huet (?!). de Fred NUSS
06 iunie 2013 22:25
0 vizualiz