Acolo e apa cea mai infestată din Braşov, potrivit analizelor Direcţiei Sanitar Veterinare. Un alt izvor poluat este cel de la biserica Sfânta Treime, care are depăşiri la absolut toţi parametrii.
Într-o zonă de munte cum este Braşovul, apa de izvor ar trebui să fie nu numai bună de băut, ci întotdeauna rece şi foarte curată. Din păcate, inspectorii DSVSA au descoperit mai multe izvoare infestate în judeţ, printre care unele de unde beau apă foarte mulţi braşoveni şi turişti. Izvoarele de la biserica „Sfânta Treime” din Şchei, din Dârste, de la Iepure, de la Pietrele lui Solomon şi din parcarea din Valea Bogăţii conţin apă infestată cu germeni, e-coli şi alte bacterii coliforme periculoase pentru sănătate. Trebuie precizat că apa nu este periculoasă pentru sănătate dacă este consumată o singură dată sau ocazional, ci doar atunci când consumul ei devine un obicei. Analizele făcute de laboratoarele DSVSA Braşov au scos la iveală bacteriile cu care este infestată apa iar medicii explică pericolele la care se expun cei care o consumă în mod frecvent.
„Izvorul cu cele mai mari probleme este cel din parcarea de pe Valea Bogăţii, care are depăşiri atât la NTG, cât şi la bacterii coliforme şi escherichia coli. Un alt izvor poluat este cel de la biserica Sfânta Treime, care are depăşiri la absolut toţi parametrii. Un alt izvor cu probleme este cel din zona Dârste, de sub pădure, cu depăşiri foarte mari la număr total de germeni, la enterococi intestinali, la bacterii coliforme şi uşoare depăşiri se înregistrează la Iepure, lângă cabană, în Răcădău şi la Pietrele lui Solomon. Din aceste motive, un consum îndelungat de apă din aceste izvoare, grefat pe grupuri ţintă cum sunt copiii, oamenii cu afecţiuni sau cei în vârstă, poate crea în timp afecţiuni gastro-intestinale şi nu numai”, a explicat Dorin Enache, director DSVSA Braşov. Există, totuşi, şi izvoare î