Presiunea job-ului pe care îl avem devine uneori prea mare. Constatăm că nu ne mai trezim cu plăcere dimineața, că răspundem tot mai greu la e-mailuri, că nu mai tresărim de entuziasm când vine vorba de taskurile zilnice.
Ce se întâmplă atunci cu noi și încotro să ne îndreptăm? Care e răspunsul la dilemele profesionale prin care trecem cu toții, într-un punct sau altul al vieții noastre? Îndrăznesc să spun că pasiunea este elementul cheie pe care ar trebui să îl găsim și regăsim de fiecare dată când ne deconectăm de la viața profesională. Ușor de spus, greu de făcut.
Când ne aflăm în situația în care nu mai vedem sensul, în care ne simțim obosiți peste măsură și ne dorim să avem un buton de „pauză” pentru tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru, atunci cred că e necesar să ne dăm seama ce anume cauzează această dorință a noastră de a abandona tot. Această analiză a ceea ce ne blochează în acel moment ar trebui privită tot ca un proces, ca un management prin care încercăm să ne dăm seama ce stă în puterea noastră să schimbăm și unde anume să intervenim.
Occidentalii au un concept foarte interesant care se numește ”sabbatical year”. Acest an este un an de pauză, în care oamenii spun stop, își iau un concediu și o perioadă de timp de gândire și relaxare. Este ceva atât de frumos în acest exercițiu simplu de meditație pentru echilibru și pentru redescoperire, încât căutarea nu mai devine presantă, ci firească și utilă fiecăruia. Noi avem tendința să ne speriem și să dăm înapoi, să ne simțim amenințați sau să ne amintim de fricile în fața noului și a necunoscutului. Dacă ne-am lăsa pur și simplu purtați și chemați înspre pasiunea noastră, poate că schimbarea stilului de viață sau chiar a carierei nu ne-ar mai speria atât de tare.
Citeste mai mult pe cariereonline.ro