Asociaţia Marilor Consumatori Industriali de Energie (ABIEC) a salutat decizia luată de autorităţile noastre pentru modificarea legislaţiei privind schema de sprijin pentru energia regenerabilă (n.r. amânarea plăţii unui număr de certificate verzi). ABIEC consideră că acesta este un pas concret către găsirea unui echilibru între a permite industriei autohtone să rămână competitivă şi a încuraja investiţiile în energii alternative, arată un comunicat remis redacţiei.
Taxele suplimentare impuse peste preţul energiei electrice au venit ca o povară în plus pentru toate companiile industriale din România şi au afectat competitivitatea lor în Uniunea Europeană şi pe pieţele internaţionale, susţin marii consumatori. Într-un sector economic care face eforturi majore pentru a depăşi efectele crizei, asemenea taxe au afectat sustenabilitatea afacerilor. În ciuda deciziei privind certificatele verzi şi a situaţiei excepţionale înregistrate pe OPCOM, care a dus la reducerea cotaţiilor la electricitate, preţul final al unui MWh este, în continuare, împovărat de taxe suplimentare, precum cele pentru cogenerare, distribuţie sau transport, potrivit sursei citate.
ABIEC consideră că este important ca ţara noastră să se axeze, în continuare, pe sprijinirea creşterii economice, pe dezvoltarea industriei şi să continue programele care să permită creşterea producţiei şi a exporturilor de produse cu valoare adăugată mare, şi, prin urmare, să suplimenteze taxele încasate la bugetele locale şi de stat.
C.P. Asociaţia Marilor Consumatori Industriali de Energie (ABIEC) a salutat decizia luată de autorităţile noastre pentru modificarea legislaţiei privind schema de sprijin pentru energia regenerabilă (n.r. amânarea plăţii unui număr de certificate verzi). ABIEC consideră că acesta este un pas concret către găsirea unui echilibru între a permite industriei autohtone să rămân