Potrivit RECAI, cererea de energie, situaţia resurselor naturale, costurile tehnologiei, accesul la finanţare şi competiţia globală sunt influenţatorii cheie pentru investitorii în energie.
Gil Forer, Global Cleantech Leader Ernst & Young, a declarat: "Peisajul industriei energetice de astăzi este cu adevărat global. Din Japonia şi Asia de Sud, până în Africa şi America de Sud, energia regenerabilă este o sursă viabilă, care câştigă teren şi îşi creşte cota de piaţă în mixul surselor energetice. Însă, industria energiei regenerabile va avea de înfruntat dificultăţi în creştere. Pe lângă sprijinul tot mai diminuat din partea guvernelor, jucătorii din industrie trebuie acum să se lupte pentru cotă de piaţă peste tot în lume şi să facă faţă semnelor tot mai îngrijorătoare în privinţa apariţiei barierelor comerciale. Pentru o industrie care este relativ nouă, este o perioadă plină de provocări, liderii trebuie să cunoască foarte bine mediul de business internaţional, politicile globale şi să aibă abilitatea de a inova, propunând noi modele şi relaţii de business pentru a fi câştigători pe o piaţă globală din ce în ce mai competitivă".
Indexul arată faptul că SUA îşi recâştigă prima poziţie, iar obstacolele majore la intrarea pe piaţă a investitorilor străini plasează China pe locul doi
Nivelurile ridicate ale activităţii pe bază de proiect şi ale interesului investiţional din Japonia şi Australia conferă regiunii Asia Pacific o prezenţă mai puternică în vârful clasamentului. Thailanda, de asemenea, intră în acest top, oferind importante resurse solare şi un portofoliu de proiecte consolidat, precum şi măsuri stabile de suport fiscal şi normativ.
În Europa, România este ţara care a tăiat cel mai recent subvenţiile, intensificând starea de spirit relativ sumbră din Europa de Est, în contextul în care responsabilii de politici încearcă să găsească e