Studii în domeniu relevă că femeile au mai multe şanse de a dezvolta afecţiuni psihice, cum ar fi depresie, anxietate sau schizofrenie, decât bărbaţii.
Cercetătorii de la Universitatea Oxford au aflat că femeile sunt până la 75 la sută mai predispuse la tulburări de anxietate şi depresie în mod special.
Studiile menite să dezvăluie aceste rezultate au fost făcute în întreaga lume, inclusiv în Statele Unite, Europa, Australia şi Noua Zeelandă, informează „The Guardian“.
Analiza finală a acestor studii a implicat o comparaţie între rata de afecţiuni psihice a unuor grupuri largi de persoane, care provin din toate mediile sociale şi sunt de toate vârstele.
Cercetătorii au avut, de asemenea, grijă să ţină cont şi de aumiţi factori externi care ar putea modifica rezultatele, cum ar fi probabilitatea scăzută ca bărbaţii să apeleze la ajutor specializat în cazul unei disfuncţii psihologice.
„Femeile tind să sufere mai mult din cauza unor probleme pe fond intern, cum ar fi depresia sau problemele legate de somn“, afirmă profesorul Daniel Freeman, citat de „Natural News“.
„Ele îşi răsfrâng problemele asupra lor,în timp ce bărbaţii au probleme mai mult legate de mediul înconjurător, precum consumul excesiv de alcool sau probleme cu mânia“, adaugă acesta.
Pe de altă parte, unii experţi susţin că noile descoperiri nu sunt pe deplin precise. O profesoară de la Universiatea Manchester, de exemplu, declară că prevalenţa bolilor mintale este echilibrată între cele două sexe. Mai mult, aceasta remarcă faptul că stresul nu este întotdeauna un factor care determină sănătatea mentală:
„În termeni de supravieţuire, nu suntem atât de expuşi la stres cum erau predecesorii noştri“, menţionează Kathryn Abel, citată de „The Guardian“.
„Ca populaţie, suntem incredibil de sănătoşi şi, în ciuda inegalităţilor perpetue, nu ne-a mers