Un val de nemultumiri la adresa politicii Guvernului turc condus de Recep Tayyip Erdogan a explodat in urma cu o saptamana pe fondul demolarii parcului Gezi din Instanbul. Ulterior, protestele au luat amploare, iar politia a folosit tunuri de apa si gaze lacrimogene pentru dispersarea manifestantilor.
Proteste violente in Turcia: Premierul recunoaste abuzurile politistilor, presedintele le cere sensibilitate
Din Istanbul actiunile s-au extins in peste 60 de orase, mai mult de 1700 de oameni fiind retinuti, iar alti 500 avand nevoie de ingrijiri medicale. Doi tineri au fost ucisi, unul prin impuscare, iar celalalt in momentul in care o masina blindata a intrat in plin peste demonstranti.
Sute de victime in Turcia, dar Guvernul le cere scuze numai unora
In centrul orasului Istanbul s-au dus adevarate lupte de strada, actiunea initiata de militantii ecologisti transformandu-se intr-o manifestatie politica ce incrimineaza autoritarismul crescand al premierului Recep Tayyip Erdogan.
Ciocnirile violente ale protestantilor cu fortele de ordine constituie subiectul unei galerii foto impresionante realizata de Boston, din care nu lipsesc cadre relevante pentru ceea ce inseamna unitatea populara in fata unui idei si sprijinul neconditionat acordat de tineri voluntari.
Gazele lacrimogene invaluie un manifestant care flutura un steag imprimat cu chipul fondatorului Turciei moderne, Mustafa Kemal Ataturk, in Ankara, la 1 iunie 2013. Protestatarii riposteaza cu pietre.
In piata Taksim din Istanbul este surprinsa o scena in care un ranit este transportat pe brate de alti manifestanti, in afara zonei de conflict.
Ciocnirele violente din 31 mai au fost cauzate de opozitia publica fata de demolarea parcului Taksim Gezi. Politia a intervenit in forta cu gaze lacrimogene