Staţia de Epurare Eforie Sud a găzduit, ieri, o întâlnire de lucru dintre toţi operatorii regionali din România implicaţi în diverse programe operaţionale sectoriale cu finanţare europeană.
În perioada 4-9 iunie, la Constanţa se desfăşoară Reuniunea Operativă cu operatorii regionali de apă, precum şi Comitetul de Monitorizare pentru Programul Operaţional Sectorial de Mediu, evenimente la care participă reprezentanţi ai Comisiei Europene, Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerului Finanţărilor Europene, Autorităţii Naţionale de Reglementare a Serviciilor Comunale, Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, Institutului Naţional de Sănătate Publică, Administraţiei Naţionale Apele Române, ai Academiei Română şi ai Autorităţii Naţionale de Reglementare a Achiziţiilor Publice, precum şi reprezentanţii celor mai mari operatori regionali de la nivel naţional. Întâlnirile din cadrul celor două evenimente se axează pe implementarea şi derularea programelor cu finanţare europeană nerambursabilă din cadrul Programelor Operaţionale Sectoriale de Mediu. Plecându-se de la premiza că SC RAJA SA derulează unul dintre cele mai ambiţioase proiecte cu finanţare europeană nerambursabilă, în cadrul întâlnirii Comitetului de Monitorizare a fost programată şi o vizită de lucru la Staţia de Epurare Eforie Sud.
Staţia de Epurare Eforie Sud, una dintre cele mai moderne din România
Cei aproximativ 80 de reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi regionale care au vizitat, ieri, staţia de epurare de la Eforie Sud s-au arătat interesaţi atât de tehnologia avansată folosită pentru epurarea apelor uzate, cât şi de toată procedura de derulare a contractului de execuţie a lucrărilor propriu-zise. Proiectul „Reabilitarea şi