Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea COSMA, va participa sâmbătă, 8 iunie 2013, ora 10:00, Casa de Cultură din localitatea Boldeşti-Scăeni la deschiderea manifestărilor dedicate ,,Zilelor Oraşului Boldeşti-Scăeni” .
Începând cu ora 12:00 se vor depune coroane pentru a marca cinstirea eroilor din oraşul mai sus amintit.
Boldești-Scăeni (scris uneori și Boldești-Scăieni) este un oraș industrial-agrar din județul Prahova, Muntenia, România, la 11 km nord de municipiul Ploiești. Are o populație de 11.491 locuitori, repartizată în două localități, Boldești-Scăeni (o localitate urbană formată din cartierele Boldești, Scăeni și Balaca) și localitatea Seciu.
Orașul se află pe malul stâng al râului Teleajen, care formează limita sa vestică cu Păulești, principalele zone locuite ocupând terasele acestui râu. Orașul actual a rezultat din unirea comunelor Boldești și Scăeni, existente din vechime.
În 1898, pe actualul teritoriu al orașului existau încă două comune separate, Boldești și Scăeni, aparținătoare plasei Podgoria din Județul Prahova. Comuna Boldești era formată din 4 cătune: Boldești (denumit în trecut Boldești-Vechi), Lipănești, Seciu și Șipotu, având în total 1882 de locuitori. În satele care alcătuiesc astăzi orașul, existau două biserici, una în Boldești construită de Gheorghe Boldescu la 1812 și una în Seciu, construită de localnici în 1801. Locuitorii comunei se ocupau cu agricultura și creșterea vitelor, fiind în mare parte moșneni sau țărani împroprietăriți la 1864 pe moșiile Boldești, Lipănești și a Eforiei Spitalelor Civile. Se cultiva grâu și porumb, iar în zonele mai înalte de pe dealul Seciu se aflau, ca și astăzi, livezi de pruni și podgorii de viță de vie. Școala la care învățau copiii din comună se afla în cătunul Șipotu (astăzi, în comuna Lipănești).
@N_