Proiectul de lege pentru aministierea şi graţierea unor condamnaţi la închisoare a fost aprobat de Comisia pentru Drepturile Omului, de la Camera Deputaţilor.
Asta după ce proiectul a fost respins de Senat. Însă, Camera deputaţilor va avea ultimul cuvânt, fiind cameră decizională în cazul acestui proiect, iniţiat de doi deputaţi aparţinând etniei rome, Nicolae Păun, respectiv Mădălin Voicu.
Astfel, infracţiunile cu pedepse de până la 4 ani ar putea fi amnistiate, cele până la 6 ani ar putea fi graţiate, pedepsele între 6 şi 8 ani ar urma să fie reduse cu o treime, iar cele între 8 şi 10 ani cu o cincime. Promovarea unui astfel de proiect are la bază suprapopularea închisorilor şi cheltuielile mari generate la bugetul statului cu întreţinerea deţinuţilor.
În cazul în care Camera Deputaţilor va aproba acest proiect de hotărâre, printre beneficiarii săi s-ar număra şi cei doi politicieni turdeni condamnaţi pentru fapte de corupţie: Radu Bica (PDL) şi Virgil Pop (PNL).
Radu Bica a fost condamnat la 5 ani de închisoare, fiind acuzat că ar fi luat mită 10.000 de euro, pentru facilitarea unui contract de servicii la Cluj Arena, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.
Fostul deputat Virgil Pop a fost condamnat la 5 ani de închisoare, fiind acuzat că ar fi primit mită 80.000 de euro, de la un om de afaceri, cu scopul de a-i înlesni unele contracte cu Consiliul Judeţean Cluj, pe vremea preşedintelui Marius Nicoară, al cărui consilier personal era Virgil Pop.
Proiectul de lege pentru aministierea şi graţierea unor condamnaţi la închisoare a fost aprobat de Comisia pentru Drepturile Omului, de la Camera Deputaţilor.
Asta după ce proiectul a fost respins de Senat. Însă, Camera deputaţilor va avea ultimul cuvânt, fiind cameră decizională în cazul acestui proiect, iniţiat de doi deputaţi aparţinând etniei rom