Primăria municipiului Suceava a primit recent o propunere de parteneriat privind refacerea Casei de Cultură Suceava, proiectată de reputatul arhitect Nicolae Porumbescu.
„Casa de Cultură este o clădire deosebită, un monument de patrimoniu pentru municipiul Suceava şi o clădire reprezentativă situată în zona centrală, iar pentru asta vreau să pregătim acest parteneriat, măcar să schimbăm mobilierul din sala mare a Casei de Cultură, să refacem instalaţia de aerisire şi încălzire”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.
Edilul sucevean a precizat că în prezent, dotările clădirii lasă mult de aşteptat.
„Vin oameni de seamă în municipiu, dau spectacole acolo, iar ce văd acum este o notă negativă pentru municipalitate. Mă bucur că am primit această propunere de colaborare, pentru că ani de zile am tot căutat un dialog cu conducerea acestei structuri, dar nu l-am găsit. Sper să realizăm un parteneriat prin care să salvăm Casa de Cultură”, a precizat Lungu.
Deşi propunerea de asociere din partea Asociaţiei Naţionale a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România nu conţine încă nimic concret, Lungu spune că va face tot ce îi stă în putere pentru a încheia acest parteneriat.
“Voi face tot ce pot ca primar să găsesc baza legală de a putea investi în Casa de Cultură, pentru că este o clădire pe care vrem să o menţinem în viaţă”, a adăugat primarul Sucevei.
La o estimare sumară, lucrările propuse pentru renovarea Casei de Cultură costă între cinci şi zece miliarde lei vechi, reparaţia totală necesitând fonduri mult mai mari, care nu pot fi asigurate de municipalitate până când nu este găsită baza legală prin care să investească bani în modernizarea acesteia.
Primăria municipiului Suceava a primit recent o propunere de parteneriat privind refacerea Casei de Cultură Suceava, proiectată de reputatul arhitect Nicolae Porumbescu.
„Casa