O moda bizara, aceea a inhalarii alcoolului, determina medicii sa atraga atentia asupra faptului ca acest tip de a consuma bauturi alcoolice este mult mai periculos decat cel clasic.
Atrasi de efectele alcoolului, insa si de modalitatea "futurista" de administrare, convinsi fiind ca, din moment ce e inhalat, nu mai ajunge in stomac si nu se mai acumuleaza caloriile goale, specifice alcoolului, din ce in ce mai multi petrec inhaland bauturile, relateaza Time.
Medicii citati de publicatie explica faptul ca o astfel de administrare poate duce usor la coma, organismul nemaiputandu-se revolta, asa cum se intampla in cazul in care se consuma prea mult alcool, cand apare nevoia de a voma. Nefiind sub forma lichida, alcoolul nu mai ajunge in stomac, asa ca nu poate fi eliminat.
In plus, alcoolul inhalat ajunge imediat la creier si in sange, nemaifiind metabolizat, ceea ce inseamna ca efectele sale sunt aproape instantanee.
Si cantitatea consumata e greu de cuantificat, pentru ca putini stiu cat lichid corespunde unui anumit volum de aburi.
Fenomenul a aparut prin 2004, insa de atunci nu doar adolescentii s-au simtit atrasi de betiile cu vapori, ci si cei atenti la silueta, dar care doreau sa consume in continuare alcool.
Aceasta metoda de a consuma alcool este nociva si pentru plamani si pasajele nazale. "Plamanii nu sunt meniti sa inhaleze ceva ce se va transforma in lichid", explica unul dintre specialistii citati de publicatie.
Din pacate, efectele secundare ale unui astfel de obicei nu sunt inca stiute, nefiind derulate pana in acest moment studii pe aceasta tema, trendul fiind unul relativ nou.
O moda bizara, aceea a inhalarii alcoolului, determina medicii sa atraga atentia asupra faptului ca acest tip de a consuma bauturi alcoolice este mult mai periculos d