Potrivit informaţiilor primite de la inspectorul şcolar general Gheorghe Bancea, la începutul acestui an şcolar erau înscrişi în anii terminali de liceu – respectiv în clasele a XII-a, a XIII-a şi a XIV-a – 2.632 de elevi. Dintre aceştia, doar 2.109 s-au înscris la prima sesiune a examenului de bacalaureat, care începe luni, 10 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română. Inspectorul şcolar general spune că diferenţa de 523 de elevi, ce reprezintă aproape un sfert din numărul celor aflaţi în an terminal de liceu, este dată de cei exmatriculaţi din învăţământ, dar şi de cei care au rămas cu una sau mai multe corigenţe, situaţie în care legea nu le permite să se înscrie la bacalaureat, întrucât nu au media încheiată. Şeful învăţământului sălăjean spune că nu poate fi vorba de presiuni făcute asupra elevilor pentru a nu se înscrie la examenul de bacalaureat.
Pe lângă cei 2.109 absolvenţi din acest an care s-au înscris la bacalaureat, la examenul care începe luni şi-au anunţat participarea şi 335 de absolvenţi din seriile anterioare.
Potrivit informaţiilor primite de la inspectorul şcolar general Gheorghe Bancea, la începutul acestui an şcolar erau înscrişi în anii terminali de liceu – respectiv în clasele a XII-a, a XIII-a şi a XIV-a – 2.632 de elevi. Dintre aceştia, doar 2.109 s-au înscris la prima sesiune a examenului de bacalaureat, care începe luni, 10 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română. Inspectorul şcolar general spune că diferenţa de 523 de elevi, ce reprezintă aproape un sfert din numărul celor aflaţi în an terminal de liceu, este dată de cei exmatriculaţi din învăţământ, dar şi de cei care au rămas cu una sau mai multe corigenţe, situaţie în care legea nu le permite să se înscrie la bacalaureat, întrucât nu au media încheiată. Şeful învăţământului sălăjean spune că nu poate fi v