Dr. Koussini acuză o colegă şi două instituţii ale statului de fapte ilegale
În ultimele luni, în comuna Ghiroda are loc un scandal între doi medici de familie, o poveste în patru, pe ruta dr. Alina Isabela Koussini - Direcţia de Sănătate Publică Timiş (DSP) - Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş (CJAS) - dr. Florica Drăgulete.
Totul a început în luna aprilie, când CJAS a respins cererea de intrare în contract cu dr. Koussini, pe motiv că în Ghiroda există deja 3 medici de familie, aceasta fiind limita stabilită de Comisia de aprobare a Contractului Cadru pe anul 2013-2014. Dr. Koussini susţine că decizia CJAS este de neînţeles, pentru că în Ghiroda, până de curând, erau 4 medici de familie. Între timp, numărul acestora a scăzut, iar populaţia comunei a crescut. Simţindu-se nedreptăţită de CJAS, dr. Koussini a mers mai departe, în încercarea de a-şi găsi dreptatea pe alte căi. Aşa a descoperit o serie de fapte pe care le consideră ilegale. De la Primăria Ghiroda a aflat că dr. Florica Drăgulete, medic de familie în Ghiroda, nu mai are contract de concesionare pe spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea, din cauză că a împlinit vârsta de 65 de ani. Primăria i-a acordat un termen de 720 de zile, până în decembrie 2014, pentru evacuarea spaţiului.
De aici a început scandalul. Dr. Drăgulete susţine că are dreptul să profeseze în respectivul spaţiu până la expirarea celor 720 de zile şi că relaţia sa cu DSP şi CJAS este în continuare legală. În schimb, dr. Koussini susţine că, din momentul în care contractul de concesionare şi-a depăşit termenul de valabilitate, autorizaţia sanitară de funcţionare îşi pierde la rândul ei valabilitatea, conform Ordinului Ministrului Sănătăţii 1030/2009, art. 14, alin. 1. În acest sens, dr. Koussini a depus în 25 aprilie o contestaţie la DSP, însă răspunsul nu a fost satisfăcător. Conform reclamantei, soluţio