CNA a amânat, în şedinţa de joi, luarea unei decizii privind modul în care a fost prezentat în programele de ştiri şi dezbateri de la Antena 3 şi România TV cazul arestării directorului Antena TV Group Sorin Alexandrescu, acuzat de şantaj.
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, emisiunile de ştiri şi dezbateri difuzate de posturile de televiziune Antena 3 şi România TV în perioada 30.05 - 4.06, care au prezentat cazul directorului Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, cercetat în dosarul în care este acuzat că l-a şantajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei.
Astfel, în şedinţa de joi a CNA au fost prezentate monitorizările emisiunilor "100 de minute", "La ordinea zilei", "Subiectiv", "Sinteza Zilei", "În gura presei", "Esenţial", "Exces de Putere", "Ediţie Specială", "Q&A", "Punctul de întâlnire" şi "Breaking News" de la Antena 3, iar de la România TV programele "Breaking News", "Ora de vârf", "Newsdesk", "România exclusiv" şi jurnalele de ştiri.
În urma vizionării emisiunilor, preşedintele CNA, Laura Georgescu, a propus ca cele două posturi de televiziune - Antena 3 şi România TV - să fie sancţionate cu întreruperea emisiei timp de zece minute, în data de 7 iunie, propunerea sa neîntrunind numărul minim necesar de voturi pentru a fi adoptată. Astfel, "pentru" au votat Laura Georgescu (preşedinte CNA), Viorel Vasile Buda (vicepreşedinte CNA), Lorand Turos, Valentin Alexandru Jucan şi Monica Gubernat (membri), în timp ce Narcisa Iorga, Radu Călin Cristea şi Răsvan Popescu (membri) au votat "împotrivă".
Preşedintele CNA, Laura Georgescu, şi-a motivat propunerea de întrerupere a emisiei pentru cele două posturi afirmând că atât Antena 3, cât şi România TV "au folosit frecvenţe naţionale obţinute gratis de la statul român ca să îşi rezolve un război personal". Ea a completat spunând că celor două posturi