În această perioadă, medicii au prescris aproape 800.000 de reţete electronice compensate şi gratuite.
În cele zece luni care au trecut de la implementarea sistemului de prescriere electronică a reţetelor, bolnavii au continuat să ia cu asalt cabinetele medicilor de familie şi farmaciile, pentru a beneficia de reţete compensate şi gratuite. Introdus la 1 iulie 2012, sistemul de prescriere electronică a reţetelor a devenit obligatoriu de la începutul acestui an, iar reţetele clasice au încetat să mai fie tipărite.
Conform datelor furnizate de către Casa de Asigurări de Sănătate Neamţ, din iulie 2012 şi până la sfârşitul lui aprilie 2013, medicii de familie şi medicii specialişti din judeţ au prescris 788.812 de reţete electronice, iar valoarea totală a medicamentelor a fost de 79,5 milioane de lei. “Medicii de familie au fost nevoiţi să se obişnuiască să prescrie reţete electronice, pentru că, de la începutul, acestui an, a devenit unica formă de prescriere. În continuare, întâmpinăm probleme în ceea ce priveşte medicii specialişti. Unii dintre ei încă mai refuză să prescrie electronic. Multe din medicamentele ieftine au dispărut de pe piaţă, astfel că am fost nevoiţi să prescriem medicamente mai scumpe. De aceea, suma poate să pară foarte mare, dar noi prescriem reţete în funcţie de nevoile pacientului”, a declarat medicul de familie Angela Bica, vicepreşedintele Patronatului Medicilor de Familie Neamţ.
În această perioadă, medicii au prescris aproape 800.000 de reţete electronice compensate şi gratuite.
În cele zece luni care au trecut de la implementarea sistemului de prescriere electronică a reţetelor, bolnavii au continuat să ia cu asalt cabinetele medicilor de familie şi farmaciile, pentru a beneficia de reţete compensate şi gratuite. Introdus la 1 iulie 2012, sistemul de prescriere electronică a reţetelor a deve