Localnicii din Victoria sunt nemulţumiţi de faptul că nu mai au o unitate spitalicească în oraş la serviciile căreia să apeleze la orice oră din zi sau din noapte, după ce spitalul a fost închis la 1 aprilie 2011, alături de alte 66 de spitale din ţară. Tot în 2011, Consiliul Local Victoria s-a asociat cu o clinică din Sibiu pentru a redeschide spitalul, însă, deocamdată, acesta are în continuare lacătul pe uşă. Oamenii au format un grup de iniţiativă şi au strâns în jur de 2.500 de semnături trimiţând memorii autorităţilor, dar şi parlamentarilor, în vederea redeschiderii acestei unităţi. Conform respectivului contract, în fosta unitate sanitară clinica privată ar fi urmat să deschidă un centru medical în care să funcţioneze secţiile de pediatrie, maternitate, interne şi chirurgie şi care să fie în relaţii contractuale cu casa, astfel ca la serviciile acestuia să poată avea acces şi cei fără posibilităţi materiale.
Anul acesta, Consiliul Local a format o comisie de reanalizare a acestui contract, în ultima şedinţă de plen fiind propusă chiar denunţarea contractului, însă nu s-a întrunit numărul de voturi necesar în acest sens. Senatorul Sebastian Grapă s-a declarat circumscpect în ceea ce priveşte clauzele stipulate în contractul încheiat între CL Victoria şi firma privată, şi a cerut un control în regim de urgenţă al Curţii de Conturi, dar şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la Victoria. „Nu s-a făcut un inventar scriptic şi factic cu privire la bunurile şi activele spitalului înainte de a se încheia această asociere şi am solicitat Curţii de Conturi o verificare a oportunităţii şi legalităţii acestei asocieri care de fapt nu funcţionează”, a precizat Grapă.
Primăria trebuie să dea 250.000 de lei pe an pentru spital
Totodată, Direcţia de Sănătate Publică Braşov a precizat, într-un răspuns dat la memoriul depus de grupul de iniţiativă la Pref