Cei care au plătit mulţi bani înainte de criză preferă să cultive roşii decât să le vândă la un preţ "derizoriu"
Scandalurile alimentare din ultima vreme au încurajat căutările de terenuri pentru microferme
Criza financiară şi blocajul de pe piaţa imobiliară au îngropat visurile proprietarilor de terenuri de a face o tranzacţie bănoasă. Departe de a mai avea şansa găsirii unui cumpărător dispus să plătească banii pe care şi-i doresc, proprietarii de terenuri cumpărate la suprapreţ în perioada de creştere economică încearcă să schimbe scopul orientându-şi ofertele pe segmentul fermelor şi microfermelor, afirmă reprezentanţii portalului imobiliare.net, administrat de anunturiparticulari.ro.
Mai mult, scandalurile alimentare din ultima perioadă au stârnit interesul mai multor români de a-şi procura hrana din surse de încredere, aşa că a crescut interesul pentru terenurile care pot fi folosite pentru cultivarea produselor "eco". "În ultima perioadă, tot mai mulţi bucureşteni au început să caute terenuri potrivite pentru microferme în jurul Capitalei. Fenomenul survine în urma controverselor apărute, în această primăvară, în ceea ce priveşte contaminarea laptelui sau a cărnii de pasăre cu diverse substanţe nocive. Cu această ocazie, multe persoane şi-au dat seama că obţinerea unor produse eco ar fi posibilă numai prin cultivarea sau creşterea lor în propria grădină. Astfel, asistăm la o explozie a căutărilor de terenuri potrivite pentru ferme sau microferme", reiese dintr-o analiză imobiliare.net.
Dacă unele persoane se află în căutarea unui teren pentru amenajarea unei microferme, altele sunt forţate de împrejurări să recurgă la această soluţie. "Există oameni care au cumpărat terenuri în ansambluri rezidenţiale cu 150-200 de euro pe metru pătrat în perioada de boom imobiliar, iar acum mai bine plantează roşii decât să le vândă la un preţ d