Ciupercile îi aduc venituri frumușele unei familii din comuna Căpreni. Aflat la pensie, Nicolae Șerbănoiu se ocupă împreună cu ginerele său de creșterea ciupercilor pe care le vinde apoi, en-gross, în supermarket-urile din zona Oltenia. Se ocupă de această afacere de aproximativ trei ani, iar investiția a fost de aproximativ 2 miliarde de lei vechi.
Familia din Căpreni s-a apucat de această afacere în urmă cu trei ani, atunci când a decis că este timpul să investească în ceva care le poate aduce venituri frumușele. Au ales să facă o ciupercărie chiar în grădină și au reușit, iar acum afacerea merge ca pe roate. Inițial familia din Căpreni a construit o singură locație unde să crească ciupercile aduse din Ungaria, iar apoi s-a extins. O recoltă de ciuperci champignon este dată în două luni și implică muncă în continuu, dar și rezultatele sunt pe măsură. „Noi ne-am apucat de ciupercărie acum trei ani. Mai mult, ginerele meu a fost cu ideea împreună cu câțiva prieteni de-ai lui, iar eu am fost de acord. Am decis să amenajăm ciupercăria chiar în grădină, pentru că aveam teren suficient și ne este ușor să ne ocupăm. Am investit 2 miliarde de lei vechi în hale, care sunt izolate perfect, compartimentate, încălzite la temperatură constată și iluminate. Am plecat cu o hală și acum am făcut și pe cea de a doua. Este foarte mult de muncă. Din momentul în care aducem sacii cu ciuperci din Ungaria și până le vindem sunt 2 luni de muncă continuă”, a declarat Nicolae Șerbănoiu
Şapte tone de ciuperci la o recoltă
În acest an, familia din Căpreni nu a făcut decât o recoltă de ciuperci, dar se pot face cu eforturi mari cam 5 sau chiar 6 recolte. Până la sfârșitul anului au timp suficient, pentru că numai ce au terminat de vândut, iar ciupercile champignon de Căpreni au ajuns pe rafturile supermarket-urilor din zona Oltenia. „Eu mă ocup de creșterea lor, iar