O societate privată pregăteşte un proiect de bloculeţe de 70 de apartamente în zona Borhanci şi promite amenajarea unei grădini de cartier.
Extensia oraşului din zona de sud, unde încă mai sunt lucrări de infrastructură de executat, duce lipsă şi de servicii. Dezvoltatorii de locuinţe se pregătesc să îşi scoată oferta pe piaţă şi să găsească potenţiali clienţi cu includerea de spaţii verzi şi grădiniţe în proiectele rezidenţiale.
Societatea FCC Imobiliare a demarat procesul de autorizare pentru un proiect cu 71 de apartamente pe un teren de la strada Borhanciului. Proiectul prevede opt imobile de 2-3 etaje şi unul de cinci, înspre artera principală. Proiectul a fost prezentat ieri în şedinţa Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU), care a şi dat avizul pentru Planul Urbanistic Zonal şi cel de Detaliu. Documentaţia a fost întocmită de Arhimobil, biroul de proiectare al fostului arhitect-şef Adrian Iancu, membru al CTATU, care s-a retras de la masa de analiză în cursul prezentării proiectului.
Proiectanţii au solicitat schimbarea încadrării terenului din zonă de instituţii şi servicii în una în care se pot construi locuinţe, dotări, plus amenajare de zone verzi. Alături de clădirile de 2, 3 şi 5 etaje, în proiect au fost prevăzute şi spaţii verzi de 1.425 mp, din care o „grădină de cartier" de 762 mp. „Zona verde va putea fi folosită de toţi locuitorii din vecinătate, fiindcă acolo e lipsă de spaţii verzi", a argumentat reprezentantul Arhimobil. Arhitectul Ioana Agachi, membru al CTATU, a sugerat proiectanţilor să lărgească zona pietonală prevăzută. „Accesele ar trebui să fie confortabile, să se poată ajunge cu maşina în faţa fiecărei clădiri. Pe unde intră salvarea? Aveţi acces pietonal, şi acela foarte îngust (de 1-2 m)", a intervenit Agachi. Cu acestă observaţie, proiectul a trecut de CTATU.
Tot în zona Borhanci, un