Procurorul care anchetează cazul crimei din Piteşti a dezvăluit toate greşelile făcute de criminal, deşi acţiunea se pare că a fost gândită un an de zile. Una dintre marile erori a fost întoarcerea infractorului la locul faptei pentru a-şi linişti sufletul.
Cazul bărbatului ciuruit în stradă, luni seară, la Piteşti se pare că a fost lămurit de anchetatori. Procurorul de caz a dezvăluit că victima, Ion Rădulescu, şi criminalul, Ion Păun, au început şicanările în urmă cu un an din cauza unei "ţepe" de 30.000 de euro la vânzarea unor maşini. De atunci, Păun şi poliţistul Andrei Toma s-au gândit cum să îl "achite". De aici, greşelile au venit în lanţ: pistolul declarat furat de Toma în 2011 a fost folosit la crimă, iar în apropiere de locul faptei au aruncat probele care acum au ajuns pe mâna anchetatorilor.
"Deşi cel care a tras, adică Păun, avea cagulă şi mănuşi, victima l-a recunoscut şi a strigat «Ioane» (n.r. - aşa cum "ring" a anunţat în urmă cu trei zile). Autorul a tras în continuare mai multe focuri de armă, deşi victima era deja la pământ. Poliţistul era în apropiere când s-a întâmplat totul. Şi după comiterea crimei, cei doi au fost văzuţi plecând împreună într-o maşină. Chiar dacă au plănuit totul în cel mai mare detaliu, ei au făcut două greşeli: Păun şi-a pierdut o mănuşă aproape de locul crimei, iar patentul cu care s-a tăiat curentul pe strada respectivă a fost găsit sub maşina poliţistului", a mai spus procurorul. Mai mult, ADN-ul acestuia a fost găsit pe mănuşa de la locul faptei.
Greşeală de abecedar
"Criminalul se întoarce la locul faptei" este zicala din mediul criminaliştilor care se aplică şi în acest caz. După ce l-au ciuruit pe Rădulescu, poliţistul şi criminalul au revenit în cartierul Prundu. Criminalistul Tudorel Butoi a explicat, pentru "ring", motivele pentru care infractorii fac ac