Au trecut şase luni de când şi-au început activitatea noii şi mai vechii parlamentari, cei care nu demult au făcut ocolul judeţului pentru voturi. Au promis salarii şi pensii mai mari, reformă în sistemele de sănătate şi educaţie, reformă fiscală, reformă în turism ş.a.m.d. Tot ce au întreprins în cele 36 de zile pe care le-au lucrat într-un interval de şase luni face trimitere la respingerea proiectelor moştenite din vechiul mandat şi scrierea unora noi (precum cel cu tăierea finanţării bisericilor propus de Remus Cernea, proiect despre care nu s-a auzit vorbindu-se vreun moment în campania electorală).
La cum decurge activitatea în Parlament, clar cei 4 ani de mandat sunt prea puţini pentru ca aleşii noştri să ducă la bun sfârşit ce au promis. Poate dacă ar avea un mandat de 20-30 de ani, demnitarii noştri însărcinaţi cu iniţiativele legislative ar reuşi, cu puţină voinţă, să facă ce au promis.
Între timp, să ne întrebăm ce fac oare parlamentarii noştri atunci când nu sunt în Parlament? Să fie oare ei la birourile din colegiile electorale? Nici vorbă. Majoritatea sunt pustii, activitatea de odinioară devenind istorie imediat după campania electorală.
Nu putem să nu constatăm că în această perioadă este mai mult de inactivitate decât activitate parlamentară, vilele aleşilor se extind peste noapte, altele abia se construiesc, conturile cresc sau sunt pe punctul de a fi din nou alimentate cu resurse financiare. Parcul auto al aleşilor cunoaşte cu siguranţă noi îmbunătăţiri.
Era normal ca în 36 de zile de activitate să avem cel mai mare, dar şi cel mai ineficient Parlament, cu un buget anual de peste 50 de milioane de euro, pentru că în restul zilelor până la şase luni altele sunt preocupările sale! Au trecut şase luni de când şi-au început activitatea noii şi mai vechii parlamentari, cei care nu demult au făcut ocolul judeţului pentru voturi. A