Acesta lucrează în Cluj, dar are medicul de familie în alt oraş, şi a fost tratat la Urgenţe pentru o infecţie la un picior. După o săptămână, bărbatul s-a întors la spital cu dureri insuportabile şi se plânge că nimeni nu a mai vrut să îl trateze.
În vârstă de 45 de ani, bărbatul s-a ales cu o rană după ce pe picior i-a căzut un cauciuc de camion. Nu a dat importanţă zgârieturilor, dar după două zile rana s-a infectat, iar omul s-a prezentat la Unitatea de Primire Urgenţe, unde i s-a pus diagnosticul de plagă suprainfectată şi a primit tratament.
După ce a umblat între spitale, bărbatul abia mai poate merge. A rămas netratat, dar şi cu dureri mari în picior. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă spune că plaga este în curs de vindecare şi că medicii de la Clinica de Chirurgie au procedat corect.
"Este o plaga in curs de vindecare care nu punea probleme chirurgicale a considerat de cuviinta sa fie consultat de un serv de ortopedie drept pt care a facut aceasta recomandare nu putea sa elibereze un bilet de trimitere pe care sunt invatati sa-l primeasca acel bilet roz. intrucat nu era de serviciu in ambulator integrat ci era de garda pacientul s-a dus in ortopedie. Din ortopedie singurul raspuns care-l am e ca nu a fost inregistrat in registrul de urgenta", a declarat Monica Costin, director medical Spitalul Judetean Cluj.
Realitatea TV Cluj a încercat să obţină un răspuns de la conducerea Clinicii de Ortopedie, însă reporterilor li s-a interzis accesul în incintă.
Dezamăgit de sistemul medical românesc, Alexandru Candoi îşi amintelte cum a fost tratat în Franţa, unde a lucrat în trecut, pentru o pareză facială.
După ce cazul a ajuns în atenţia Realitatea TV Cluj, bărbatul a fost reeexaminat în Ambulatorul Clinicii de Chirurgie 2, unde i s-a prescris o reţetă pentru continuarea tratamentului. De asemenea, el a primit un bilet de