Craiova este printre singurele oraşe din ţară care se încadrează în normele impuse de Uniunea Europeană în ceea ce priveşte suprafaţa verde pe cap de locuitor.
Când vine vorba de spaţii verzi, Craiova are cu ce se lăuda! Cetatea Banilor se află printre singurele oraşe din ţară care se încadrează în normele impuse de Uniunea Europeană în ceea ce priveşte suprafaţa verde pe cap de locuitor. Craiovenii se bucură de peste 800 de hectare de verdeaţă, iar municipalitatea speră ca în viitor această suprafaţă să crească.
Dacă media impusă de Uniunea Europeană este de 26 de metri pătraţi pe cap de locuitor, Craiova depăşeşte această barieră cu aproape dublu. După calculele municipalităţii, Bănia are peste 40 de metri pătraţi pe cap de locuitor.
“La momentul de faţă, Craiova se poate lăuda cu peste 800 de hectare de spaţii verzi, iar ca întindere, pe cartiere, Craioviţa Nouă este pe primul loc cu 93 de hectare de suprafaţă verde fiind urmată de cartierul Brazdă cu 90 de hectare şi Parcul “Nicolae Romanescu” şi Parcul Tineretului cu 54 de hectare. Pe viitor ne dorim să extindem această zona verde şi în cartiere în locurile unde au fost demolate chioşcurile, iar în scurt timp se va vedea diferenţa”, a declarat Florin Lungu, directorul RAADPFL Craiova.
Craiova şi Braşovul sunt singurele oraşe ale Românie în care media impusă de Uniunea Europeană în ceea ce priveşte spaţiile verzi este depăşită. Craiova este printre singurele oraşe din ţară care se încadrează în normele impuse de Uniunea Europeană în ceea ce priveşte suprafaţa verde pe cap de locuitor.
Când vine vorba de spaţii verzi, Craiova are cu ce se lăuda! Cetatea Banilor se află printre singurele oraşe din ţară care se încadrează în normele impuse de Uniunea Europeană în ceea ce priveşte suprafaţa verde pe cap de locuitor. Craiovenii se bucură de peste 800 de hectare de verdeaţă, iar municipalitatea