Ivan Patzaichin, alături de alţi reprezentanţi ai Asociaţiei Mila 23, au dezbătut ieri cu autorităţile de la Londra
problema navigaţiei în Delta Dunării dar cea a sănătăţii populaţiei. Aceştia s-au aflat în capitala Marii Britanii cu ocazia lansării filmului „Wild Carpathia – From the Mountains to the Sea”, realizat de Travel Channel, film în care Deltei Dunării i s-a alocat un loc considerabil.
„Anglia are o întreagă tradiţie în domeniu şi am avut o conferinţă cu parteneri specializaţi pe mobilitate într-un anumit teritoriu. De la această întâlnire ne dorim un Master-Plan pentru transportul în Delta Dunării, dar şi o hartă de sănătate a Rezervaţiei. Master-Planul va avea la bază analize realizate de experţi şi pe baza acestuia se va putea stabili ce drumuri facem, pe unde circulăm, iar harta de sănătate ne va oferi o predictibilitate a efectelor tuturor activităţilor din Deltă”, a precizat Teodor Frolu vicepreşedintele asociaţiei, citat de Agerpres.
Acesta a mai spus că evenimentul de la Londra este unul de prospecţie, după conferinţă, în funcţie de reacţia experţilor din Marea Britanie, urmând să se stabilească relaţii cu autorităţile şi specialiştii tulceni experţi în biodiversitate pentru ca cele două obiective să fie puse în aplicare.
În acelaşi timp, Asociaţia „Mila 23” condusă de Ivan Patzaichin a scos la licitaţie o canotcă de colecţie, banii urmând să fie folosiţi pentru realizarea la Mila 23 a primului centru de iniţiere pentru copii în canotaj.
Episodul despre Delta Dunării a fost filmat anul trecut, când producătorii de la Travel Channel au fost prezenţi în această zonă, iar Ivan Patzaichin le-a fost ghid.
Cea de-a doua serie a documentarului „Wild Carpathia” include interviuri cu principesa Margareta a României şi multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin, care au prezentat Dunărea de la Porţile de Fier până în Delta Du