Un interviu cu noul vicepremier Tatiana Potîng, despre BAC, reforma în educaţie şi despre tensiunile din sânul PL-ului (Adevărul).
O parte din presă scrie despre provocările apărute în cadrul examenului de bacalaureat. Jurnal de Chişinău anunţă că „soluţiile” absolvenţilor sunt mai ingenioase decât „perspicacitatea” profesorilor”. Ziarul oferă detalii despre cum tehnologiile de comunicare ajută elevii să copieze, prezentând şi o cronologie a felului cum au evoluat lucrurile la examenul de matematică, început la 9 dimineaţa.
În acelaşi ziar, Nicolae Negru descifrează felul cum neîncrederea reciprocă a componentelor noii alianţe de guvernare de la Chişinău transformă acordul semnat de acestea într-un document cu o sumedenie de prevederi care trădează dedesubturile relaţiei: „Teama lor instinctivă de a nu fi marginalizaţi, excluşi de la luarea deciziilor îşi spune cuvântul în document, determinându-i creşterea volumului”.
Cei interesaţi de felul cum arată exact acest acord, denumit oficial „Acordul Coaliţiei Pro-europene”, pot deschide Timpul de astăzi. Ce-i drept, ziarul publică doar o parte din prevederile noului acord, selectate de către Constantin Tănase conform unor criterii care potrivit acestuia stârnesc cele mai multe controverse.
Adevărul publică un interviu cu Tatiana Potîng, noul vicepremier pentru probleme sociale, care face parte din aşa-numitul grup al reformatorilor din Partidul Liberal. Doamna vicepremier vorbeşte despre BAC, reforma în educaţie, dar şi despre tensiunile din sânul PL-ului.
Ziarului Naţional publică o investigaţie cu titlul „Banca rudelor”, care dezvăluie dedesubturile unei scheme prin care Banca de Economii ar fi fost prejudiciată de milioane de lei ca urmare a unui contract semnat cu rude ale angajaţilor băncii. Ziarul mai publică şi o listă a celor mai longevivi deputaţi din P