În perioada 1 – 8 iunie, s-a desfășurat la Tulcea cea de-a patra întâlnire din cadrul proiectului multilateral Comenius „Fascinanta lume a basmelor din Europa”, proiect la care participă opt ţări: Germania, Franța, Suedia, Grecia, Portugalia, Croația, Turcia şi România. Gazda acestei reuniuni a fost Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” Tulcea. Au fost prezenţi la Tulcea 13 cadre didactice din ţările dunărene implicate în acest proiect.
„Profesorii au vizitat şcoala noastră, au văzut modul în care se studiază şi a asistat la o serie de acţiuni defăşurate de copii. Cu această ocazie partenerii noştri au vizitat mai multe obiective turistice atât din Tulcea, cât şi din Bucureşti, cum ar fi Palatul Parlamentului, o clădire care i-a impresionat foarte mult, precum şi Mănăstirea Celic Dere, unde au fost întâmpinaţi de PS Visarion, Episcopul Tulcii, şi de Pr. Ionel Strat. De asemenea, oaspeţii din cele şapte ţări au avut oportunitatea de a descoperi
autenticitatea și diversitatea cântecului şi a dansului popular românesc vizionând spectacolul oferit de ansamblul folcloric „Doruleţul” din Tulcea. Musafirii noştri au spus că au fost impresionaţi de deschiderea, spiritualitatea şi ospitalitatea românilor, exprimându-şi în cuvinte alese bucuria de a fi pe aceste meleaguri”, a povestit prof. Carmen Manole.
Proiectul multilateral, finanţat de Comisia Europeană şi desfăşurat cu sprijinul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, îi are ca principali beneficiari pe copiii din ciclul preprimar şi cel primar.
În perioada 1 – 8 iunie, s-a desfășurat la Tulcea cea de-a patra întâlnire din cadrul proiectului multilateral Comenius „Fascinanta lume a basmelor din Europa”, proiect la care participă opt ţări: Germania, Franța, Suedia, Grecia, Portugalia, Croația, Turcia şi România. Gazda acestei reuniuni a fost