Astăzi, la ora 13.00, a început la Extensia Bistriţa - în Aulă - a Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca, cea de-a III-a ediţie a simpozionului naţional „Dezvoltări teoretice şi instituţionale în alternativele educaţionale”. -AA+A
Un veritabil caleidoscop educaţional Manifestarea a fost organizată de Universitatea „Babeş-Bolyai”, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei - Extensia Năsăud, Departamentul de Ştiinţe ale Educaţiei, Direcţia Generală Educaţie şi Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean, fiind coordonată de lect. univ. dr. Horaţiu Catalano, care în alocuţiunea rostită în debutul întâlnirii s-a referit la ediţiile anterioare, a salutat invitaţii şi a trasat cadrul dezbaterilor ediţiei.
Un grup de vrednici elevi de la Şcoala Gimnazială din Salva, coordonaţi de învăţătoarele Luminiţa Cuceu şi Ana Floarea Simionese, au prezentat o viziune „populară” a simpozionului, în grai local şi au cântat câteva melodii populare..
Au mai rostit alocuţiuni, în ordine, inspectorul şcolar general Camelia Tabără, salutând simpozionul ca pe orice manifestare aptă să adauge valoare actului educaţional, copiilor, de asemenea, primarul Bistriţei, Ovidiu Teodor Creţu, care a amintit că prima şcoală a fost atestată în municipiu la 1388, şi deviza perenă este, în variantă românească, de peste un secol şi ceva, „ai carte, ai parte”. Primarul a felicitat personalul care lucrează în şcolile speciale.
Susţinerea lucrărilor de mare diversitate tematică, de către personalităţi ale ştiinţelor educaţiei româneşti, a confirmat atributul simpozionului, de Ziua Alternativelor Educaţionale în care perspectivele au realizat un caleidoscop al didacticii.
În foaierul Extensiei Bistriţa a putut fi vizitată o expoziţie de carte despre educaţie.
Apreciere: Select rating1 steluţă2 steluţe3 steluţe4 steluţe5 s