Îndrăgitul chef eleveţian Jakob Hausmann, realizator al mai multor show-uri culinare TV, a colaborat la editarea cărţii de bucate „Franke's Treats". Îndrăgitul chef eleveţian Jakob Hausmann, realizator al mai multor show-uri culinare TV, a colaborat la editarea cărţii de bucate „Franke's Treats".
Cartea este un proiect special dedicat pasionaților de gastronomie, iar în ea se regăsesc atât rețetele celebrului chef Hausmann dar și rețetele adunate de pe pagina de Facebook Bucataria de Arta:
https://www.facebook.com/pages/Bucataria-de-Arta/576527672377058
Ingrediente: 500 gr dovlecei, 4 ouă, 100 gr parmezan ras, 20 gr unt, cimbru, sare,sos bechamel, 30 gr unt, 40 gr făină, 1/4 litru lapte
sare aromatizată cu verdeţuri, piper alb.
Mod de preparare: Se preîncălzeşte cuptorul la 200 grade. Se spală dovleceii, se curăţă de codiţe, se rad grosier. Se pun într-o tigaie şi se înăbuşă la foc moderat, până se evaporă lichidul. Se scot şi se pun într-o sită pentru a se scurge bine. Pentru sosul bechamel se încălzeşte încet untul într-un vas, se presară făina şi se rumeneşte puţin, apoi se toarnă laptele şi se amestecă continuu cu telul. Amestecând mereu, se fierbe circa 4-5 minute, se ia de pe foc şi se condimentează cu sare aromată şi piper alb. Se lasă să se răcească puţin.
Un vas termorezistent în care se pune untul se introduce în cuptorul preîncălzit. Gălbenuşul, parmezanul ras şi cimbrul se adaugă în sosul alb acum răcit, se amestecă, apoi se adaugă dovleceii şi din nou se amestecă bine.
Albuşul cu puţină sare se bate spumă compactă şi se adaugă cu grijă la masa de dovlecei.
Se scoate vasul termorezistent din cuptor, iar peste untul topit se pune masa de dovlecei şi se dă la cuptor circa 15-20 minute, pâna când sufleul se umflă şi se rumeneşte.
Atenţie! Atât timp cât sufleul este în cuptor, nu se deschide uşa cuptoru