Te-ntrebi cum este posibil să mai faci la maturitate rubeolă sau varicelă, afecţiuni care apar de obicei până în adolescenţă? Ei bine, nu eşti ferit de ele nici când eşti adult, mai ales dacă ai imunitatea scăzută sau în mediul în care trăieşti s-a declanşat o epidemie.
Oreionul afectează aparatul reproducător
Una dintre cele mai neplăcute afecţiuni din copilărie, oreionul generează inflamarea glandelor salivare, umflături sub ureche şi maxilar, migrene şi febră puternică. La adulţi, aceste simptome se amplifică, iar timpul de vindecare este mai extins. Printre complicaţiile care vin la „pachet“ cu această boală la persoanele mature se numără pancreatita, meningita, inflamaţia ovarelor sau a testiculelor, avort spontan în cazul femeilor însărcinate, pierderea auzului şi sechele neurologice. Cazurile cele mai grave pot duce chiar la deces.
Adulţii cu varicelă pot face pneumonie
Mai ţii minte bubiţele roşietice care ţi-au umplut corpul în copilărie? Sufereai de varicelă, cunoscută în popor şi sub denumirea de vărsat de vânt. Ea debutează cu febră şi cu o stare accentuată de oboseală, iar apoi, după cel mult două zile, te umpli de pete peste tot. Persoanele mature pot întâmpina multe greutăţi din cauza varicelei, întrucât ea creşte riscul de pneumonie, de artrită, de encefalită, iar dacă ai avut boala în copilărie, există multe şanse ca în prezent să faci zona zoster, adică să-ţi apară pete de culoare albă pe tot corpul.
Citeşte mai multe pe Clickpentrufemei.ro!